Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Agsteribbe, Elisabeth

Elisabeth Agsteribbe
Agsteribbe-Elisabeth en Henriette Frankenhuis.jpg
Elisabeth Agsterribbe en Henriette Frankenhuis
Volledige namen Elisabeth Agsteribbe
Geboortedatum 03-04-1922
Geboorteplaats Amsterdam
Adres Coeck van Aelststraat 20
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Ongehuwd
Beroep Artieste
Overlijdensdatum 03-09-1942
Plaats van overlijden Auschwitz (PL)

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.


Gebeurtenis

Elisabeth Agsteribbe werd gedeporteerd op 28 augustus 1942 vanwege haar Joodse afkomst. Ze is omgekomen in het concentratiekamp Auschwitz.

Gezinsleden

Elisabeth Agsteribbe was dochter van Samuel Agsteribbe en Sara Frankenhuis. Zus van Samuel Agsteribbe en stiefzus van Adolphina Frankenhuis, Francisca Frankenhuis, Henriette Frankenhuis en Robert Busnac.

Woonadres

Coecke van Aelststraat 20 (Tilburg)

Geheugen van Tilburg

Literatuur

Ad de Beer en Gerrit Kobes, Het leven gebroken. De geschiedenissen van de Tilburgers die als gevolg van de strijd tegen Duitsland en de bezetting van Nederland om het leven kwamen, Tilburgse Bronnenreeks 4 (Tilburg 2002).

Externe link

Joods Monument