Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

AHO

In 1884 huwde Adrianus Huijbregts ( 1860 ) Lucie Ooms en samen begonnen ze een bakkerij in de vroegere Emmastraat / hoek Parkstraat in Tilburg na diverse opleidingen te hebben gevolgd bij Tilburgse broodbakkers. Het "koekbakvak" leerde hij bij koekbakkerij firma Sjef van de Pas in de Willem II straat in Tilburg.

De keuze van de merknaam A.H.O. ligt door zijn huwelijk redelijk voor de hand. Jaren later gevolgd door het starten van een zoetwarengroothandel onder de naam A. Huijbregts - Ooms.

In 1890 werd afscheid genomen van het brood bakken en werd er uitsluitend koek ( met name ontbijtkoek ) en banket geproduceerd.

Nico Claassen ( 1887 - 1963 ) kwam jaren later in dienst om zich verder te ontwikkelen in het koekbakkersvak, na zich bij diverse bakkers in de provincie reeds te hebben bekwaamd. Adrianus Huijbregts had een vooruitziende blik en stuurde zijn hardwerkende en leergierige "knecht" Nico naar diverse collega's, waaronder Paul Kruger in Den Haag.

Nico Claassen keerde in 1909 terug naar A.H.O. om de leiding van het bedrijf in 1910 over te nemen. In 1914 huwde Nico Claassen met dochter Wilhelmina Huijbregts ( 1888 - 1948 ) en kregen 9 kinderen, waarvan er later weer 4 zonen in de zaak zouden komen werken.

Het succes van de zaak was zeer zeker mede aan haar te danken.

Tijdens de 2e wereldoorlog werd de productie van speculaas de specialiteit, wat een zeer goede keuze zou blijken te zijn, waaronder veel export naar Engeland.

Vanwege de snelle groei werd de fabriek in 1957 ( 1e steenlegging in mei door kleinzoon Nico ) overgeplaatst naar Goirle, alwaar aan de Nieuwkerksedijk 2 A een terrein van 1 ha werd aangekocht, met als resultaat 5 ovens in 3 bedrijfshallen met een bedrijfsoppervlakte van 5000 m2 gerealiseerd tussen 1957 en 1960.

In 1973 werd A.H.O. overgenomen door de firma Hooimeijer, onderdeel van J. Lyons & Company, later bekend als Continental Bakeries.

In 2008 werd de productie van A.H.O. in de Goirlese fabriek overgeplaatst naar andere onderdelen binnen het concern.