Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

60 Slimstraat

Aan de noordwestzijde van de Slimstraat lagen vooral natte landerijen, broeklanden, weivelden en beemden die hoorden bij hoeven elders in Udenhout, met name bij hoeven aan de zuidoostzijde van de Slimstraat/ Molenhoefstraat. Helaas is daar met uitzondering van de hoeve 39 Ten Plas nog geen verdere duidelijkheid ontstaan. Het is wel duidelijk dat de Slimstraat grotendeels onbewoond was: er stonden in de 15de en 16de eeuw mogelijk vier of vijf boerderijen en verder niets. Waarschijnlijk liep de scheiding tussen de hoeve Ten Plas en de volgende hoeve waar nu de Drieshof en de Hoevenstraat lopen. De bijbehorende percelen strekten zich uit tot aan wat nu de Berkelseweg is. Ten zuiden van de Berkelseweg lagen percelen die hoorden bij de hoeve aan de andere kant van de Slimstraat/ Molenhoefstraat. Ook daar zal verder onderzoek meer duidelijkheid moeten gaan verschaffen.

Bij de hoeve 01 Herlaerbosch hoorde een weiveld van bijna twee bunder aan de noordkant van de Slimstraat naast de Korenbloem tot en met ongeveer Slimstraat 58.