Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

't Hooge Veer

't Hooge Veer
De Goede Herder
Bredaseweg 375.JPG
Locatie Bredaseweg 375, Tilburg

In 1900 werd door het kerkbestuur van de parochie Korvel een boerderij met grond gekocht aan de Bredaseweg voor de bouw van een klooster en een kapel voor de Zusters van O.L. Vrouw van Liefde des Goeden Herders. In 1902 betrok deze congregatie het nieuwe complex aan de Bredaseweg, een ontwerp van Leo Goyaerts. De zusters stichtten een tehuis om 'gevallen meisjes en dezulke, wier zedelijk heil gevaar loopt, op te nemen en tot deugdelijke Christenen en nuttige leden der maatschappij te vormen'.

De zusters vertrokken in 1959, waarna de SAMIVOZ-organisatie het complex onder de naam ’t Hooge Veer als een tehuis voor geestelijk gehandicapte meisjes voortzette. Het klooster werd gesloopt en vanaf 1982 verrezen er op het terrein diverse nieuwe gebouwen. De kapel werd verbouwd tot multifunctionele ruimte. ’t Hooge Veer, onderdeel van zorginstelling Amarant, is tegenwoordig een werk- en activiteitencentrum voor mensen met een (ernstige) verstandelijke beperking. Op het terrein staan diverse kunstwerken, zoals de sculptuur Mantel der Liefde van Tine van de Weyer.Gegevens Digitaal Bouwarchief Tilburg

In het digitale bouwarchief staan documenten van goedgekeurde en uitgevoerde bouwaanvragen. Over dit pand is onderstaande informatie te vinden.

Jaar Kad. sectie & nummer Soort gebouw Oud huisnr. Aanvrager Architect Aard aanvraag Bijzonderheden
- - - - - - - Meer dan 60 keer de vermelding geen digitale documenten van 1908 tot 1998.
2001 - Openbaar gebouw - Stichting Amarant - Bouwen Tijdelijk woongebouw op het zorgcomlex voor de tijd van 5 jaar.
2003 - Openbaar gebouw - Stichting Amarant Dynamo achitecten Utrecht Aanbouw - uitbouw achterzijde Vergroten dagcentrum.
2009 - Woning - Stichting Amarant - Nadere vergunning Bouwen vijf woongebouwen en twee gebouwen voor dagbesteding voor dienstverlening aan mensen met een beperking.
2010 - Bouwwerk geen gebouw zijnde - Stichting Amarant - Overige Veranderen en vergroten berging tot berging technische ruimte

Zie ook

Straten van Tilburg: Bredaseweg (Tilburg)